Održana II. Naučno stručna konferencija na temu „ZAŠTITA KRITIČNE INFRASTRUKTURE – OBAVEZE DRŽAVA I MOGUĆNOSTI PRIVATNOG SEKTORA BEZBJEDNOSTI”

Istraživački centar Banja Luka i kompanija Sector Security iz Banja Luke organizovali su II. Naučno-stručnu konferenciju sa međunarodnim učešćem na temi: „Zaštita kritične infrastrukture – obaveze država i mogućnosti privatnog sektora bezbjednosti“.

Cilj konferencije bio je da ukaže na dostignute pravne standarde u Evropskoj uniji u ovoj oblasti, zatim na postojeći strateški i normativni okvir kojim se propisuje obaveza zaštite kritične infrastrukture u Bosni i Hercegovini i zemljama iz regiona, kao i da se ukaže na institucionalne kapacitete i mogućnosti privatnog sektora bezbjednosti na zaštiti kritične infrastrukture.

Ukupno je 12 autora i koautora koji su napisali rad za ovu konferenciju, a oni su predstavnici akademske zajednice, agencija za provođenje zakona, privatnog sektora bezbjednosti, i sektora odbrane iz četiri zemlje: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije.